تلاش برای استاندار شدن بعد از ۳۰ سال حضور بیثمر در هرمزگان؟
محمد آشوری تازیانی، نماینده مردم هرمزگان از دوره هفتم مجلس تا دوازدهم تقریباً 24 سال نمایندگی مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، در حالی که تجربه طولانیمدتی در عرصه قانونگذاری دارد، اخیراً علاقه خود را برای تصدی استانداری هرمزگان ابراز کرده است.
این موضوع در حالی مطرح میشود که بسیاری از شهروندان هرمزگان از عملکرد وی و دفاتر ارتباطات مردمی او به شدت انتقاد دارند و عقیده دارند وی در طول دوران نمایندگی خود در حل مشکلات استان ناکام بوده است.
نمایندهای که پاسخی برای مردم نداشت؛ اکنون رویای استانداری در سر دارد
محمد آشوری تازیانی در طی این ۲۴ سال، با وعدههای گوناگون و شعارهای حمایت از منافع مردم هرمزگان به مجلس رفت، اما بسیاری از مردم معتقدند که او نهتنها به این وعدهها عمل نکرده، بلکه در بسیاری از مواقع از مسائل اصلی استان دور مانده است. یکی از موارد مهمی که مردم به آن اشاره میکنند، عدم پاسخگویی دفاتر ارتباطات مردمی وی در سراسر استان و تهران و نداشتن کارگروهی از نخبگان و متخصصان است. اگرچه این دفاتر با هدف برقراری ارتباط نزدیکتر با مردم و شنیدن مشکلات آنها و برگزاری جلسات با متخصصان و نخبگان ایجاد شدهاند، اما در عمل، بسیاری از مردم از بیتوجهی و عدم رسیدگی به درخواستهای خود و عدمدیدار با نماینده و سکوت محض جناب آشوری در مجلس و در برابر مشکلات جاری مردم گلایهمند هستند.
آیا دولت با استاندار شدن آشوری موافق است؟
شواهد حاکی از آن است که دولت نیز نسبت به استاندار شدن آشوری بیمیل است و او را بهعنوان گزینهای مناسب برای این پست نمیبیند. بسیاری از کارشناسان معتقدند که این عدم تأیید ناشی از عملکرد وی در مجلس و شیوه مدیریت ایشان طی سالهای گذشته بر پایه سکوت و ترس است. برخی میگویند که اگر آشوری واقعاً تواناییهای ادعایی خود را داشت، تاکنون به مقامات عالیهتر دست مییافت. از سوی دیگر، این پرسش مطرح است که اگر وی واقعاً چنین تواناییهایی داشت، چرا استاندار شدن وی حتی از سوی مسئولان هم به چالش کشیده شده است؟
سرکوب شدن نخبگان و نیروهای بومی؛ میراث نمایندگی آشوری
یکی از جدیترین انتقادات به آشوری، نقش او در “سوزاندن” نیروهای بومی و نخبگان استان هرمزگان است، که البته سایر نمایندگان این استان هم همین رویه را دارند. بسیاری از نخبگان و متخصصان بومی در طول این سالها به دلیل نبود فرصتهای مناسب و حمایتهای لازم، مجبور به ترک استان یا فعالیت در شرایطی نامساعد شدهاند، حتی در قضیه گزینه استاندار شدن وی هم برای کنار زدن سایر نیروهای مستعد و جوان میگویند بوده است. آشوری و حلقه نزدیکانش با اتخاذ رویههای غیرقابلانعطاف و انحصارطلبی، به جای تقویت نخبگان و نیروهای بومی، باعث دوری آنان از عرصههای مدیریتی استان شدهاند. حالا این پرسش مطرح است که آیا وی تاکنون از پیامدهای منفی تصمیمات خود بر وضعیت مردم مظلوم، نخبگان و نیروهای بومی استان آگاه بوده است؟
نمایندگان و مسئولان فعلی؛ حاصل حلقه نفوذ آشوری؟
به باور بسیاری از مردم هرمزگان، برخی از مسئولان و نمایندگان کنونی استان نیز بهنوعی از حلقه اطرافیان آشوری بودهاند که اکنون خود به عاملانی برای وضعیت نامناسب استان تبدیل شدهاند. این گروه که در طول سالها از حمایتهای او برخوردار بودهاند، اکنون در مناصب تصمیمگیری استان حضور دارند، اما در حل مشکلات اساسی مردم و بهبود وضعیت استان ناکام بودهاند. این ارتباطات پیچیده و ریشهدار، به گفته منتقدان، موجب شده تا استان هرمزگان در مسائل کلان اقتصادی و اجتماعی از سایر نقاط کشور برای مردم بومی عقب بماند و برای نیروهای وارداتی سایر استانهای دیگر تبدیل به معدن طلا گردد.
استانداری که به استان خودش بدهکار است
به نظر میرسد که تلاش محمد آشوری برای استاندار شدن در هرمزگان نهتنها از سوی دولت با اقبال روبهرو نیست، بلکه با واکنش منفی گستردهای از سوی مردم استان مواجه شده است. تجربه تلخ مردم از حضور طولانیمدت وی در مجلس و ناکامی در پاسخگویی به مشکلات، این پرسش را در اذهان عمومی بهوجود آورده که آیا فردی که در مدت ۲۴ سال نتوانسته پاسخگوی مشکلات مردم در مقام نماینده مجلس باشد، میتواند استانداری کارآمد و مؤثر باشد؟ آیا بهتر نیست که نیروهای جوان و متخصص بومی فرصتی برای ورود به عرصه مدیریت استان بیابند؟ البته بسیاری دوست دارند آشوری استاندار شود تا که به این واسطه سمت بگیرند و بسیاری دیگر هم انتظار میکشند در مقام اجرایی قرار بگیرد تا پاسخگو ۳۰ سال پسرفت مردم و استان باشد.
انتهای پیام