میراث جهانی شوش؛ چوب حراج برای ماندن

تناقض آشکار در مدیریت میراث جهانی شوش

موضع گیری طالبیان در سال ۹۶ در مخالفت جدی برای احداث پل روگذر چه بود؟

اخیراً نماینده شهرستان شوش در مجلس شورای اسلامی مدعی شد که مجوز احداث پل رو گذر شوش موسوم به نظام مافی از سوی میراث فرهنگی صادر شده است .

این سیاست بی شرمانه یک بام و دو هوا در مدیریت میراث جهانی شوش دلیل آن چیست؟

مگر ضوابط تغییر کرده اگر تغییر کرده چرا این همه سال از سال ۸۹ تا کنون شهروندان را بازیچه خود قرار دادید؟

مگر فهم و درایت کارشناسی در میراث فرهنگی وجود ندارد که ضوابطی را مصوب می‌کنند که خود به آن عمل نمی‌کنند و امروز تبدیل به بهانه‌ای برای باج‌خواهی شده است.

این باج ‌خواهی در افکار دوستداران میراث فرهنگی زمانی تداعی می‌شود که نه ضوابط تغییر کرده نه مدیران و نه کسانی که این ضوابط را که به گمان بسیاری از همشهریان ما بدون آگاهی و شناخت صحیح از نیازمندیها و توسعه شهر تنظیم شدند‌.

مگر قانون عوض شده یا ضوابط عرصه و حریم تغییر کرده؟

این مجوز چیزی جز باج دادن برای ماندن نیست.

چه در تهران و معاونت میراث فرهنگی و چه در شوش و مدیریت پایگاه میراث جهانی شوش متاسفانه حفاظت از آثار و ضوابط عرصه و حریم همه بهانه ای برای معامله شدند.

مگر میشود بدون تغییر ضوابط این مجوز صادر شود؟

پس بسیار بیجا بوده این همه سال جلوی این پروژه گرفته شد و حق مردم ضایع و ضرر به بیت المال وارد کردید آن هم به بهانه های واهی ….

واقعا شرم آور است .

شوش در تیرماه ۹۴ در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیده، متاسفانه پس از هفت سال نه تنها شاکله پایگاه میراث جهانی تقویت نشده بلکه بسیاری از اقدامات نیز به دلایل مختلف یا نیمه کاره ماند یا به حال خود رها شد و یا حتی تخریب و به سرقت رفت.

حصار محوطه باستانی عملا تخریب و حتی مصالح آن به سرقت رفته است .
این صرفا یک نمونه از موارد محرز سوء مدیریت در سایت جهانی شوش است .

حال تغییر مجوزها و شایعاتی مبنی بر دادن امتیازهای مختلف به برخی برای ماندن بیشتر بر مسند مدیریت نگرانی های فعالین میراث فرهنگی را افزون تر کرده است.

خاطر نشان می‌کنم که خواست ما نیز توسعه و پیشرفت شوش است ولی چیزی که مهم است باید مدیران میراث فرهنگی پاسخگو باشند علت این کارشکنی ها چیست؟ باید مراقب این مدیران که به راحتی مجوز ها را تغییر میدهند بود چرا که این جماعت نه دوستدار میراث فرهنگی هستند و نه دغدغه توسعه شهر را دارند اینها فقط به دنبال ماندن بر مدیریت خود هستند .

مدیریتی که در طی سالهای اخیر ضربات بزرگی به شهر و میراث وارد کرده است.

علی درویشی
فعال میراث فرهنگی
دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی شوش

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا