پشت پرده حمله سایبری به بندر شهید رجایی چیست؟/ لزوم ورود دستگاههای نظارتی و امنیتی به پرونده
همچنین ضروری است تا جلوی تداوم چنین واگذاریهای بیحساب و کتاب به شرکتهایی که اکنون بدهیهای میلیاردی به بانکها دارند و در آیندهای نزدیک بدلیل عدم اصالت در واگذاری پروژهها، بحران پدید خواهند آورد گرفته شود. واگذاریهایی که نمونه آن را میتوان در بندر نفتی خلیج فارس مشاهده کرد.
به گزارش اشکان نیوز به نقل از تابناک؛ خبر اولیه از حمله سایبری به مهمترین بندر ایران اگر چه کوتاه و ساده بود و در ابتدا از سوی «اله مراد عفیفی پور» مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان تکذیب شد! اما پرداخت دقیق به زوایای مختلف این موضوع که ۲۴ ساعت بعد از تکذیب اولیه، از سوی رییس سازمان بنادر و دریانوردی تأیید شد، بیانگر پشت پردهای است که در نظر گرفتن آن به عنوان یکی از احتمالات جاریه در بررسی این پرونده اهمیت فراوانی دارد و میتواند سرنخهایی را بدست دهد که مهر و کنترل آنها میتواند امنیت اطلاعاتی حاکم بر مهمترین بارانداز اقتصادی و تجاری کشورمان را تضمین کند.
ماجرا از آن جا آغاز میشود که اغماض در تفکیک بخشهای مختلف قابل واگذاری به بخش خصوصی موجب شد تا یکی از مهمترین شرکتهای تهیه و پشتیبانی نرمافزارهای مدیریت بنادر ایران در دل بک واگذاری به بخش خصوصی سپرده شود و از قضا این شرکت صاحب یکی از مهمترین منابع اطلاعاتی بنادر ایران بوده و هست و واگذاری آن به بخش خصوصی میتوانست مخاطراتی به دنبال داشته باشد و سازمان بنادر در این فرآیند واگذاری، توجه کافی به این مقوله مهم نداشت و شرکتی که تمامی نرمافزارهای مهم و راهبردی بنادر ایران را تولید و پشتیبانی میکرد را در قالب یک شرکت مادر به یک شرکت بخش خصوصی که رقیب سایر شرکتها است، واگذار کرد. اکنون که حملهای سایبری با استفاده از باگهای نرمافزاری به دو شرکت بتا و سینا به عنوان پورت اپراتورهای بندر شهید رجایی وارد شده، جای این پرسش باقی است که آیا اصالت در این واگذاری رعایت شده است؟
نقش شرکت طراح و پشتیبان نرمافزارهای بنادر ایران در این میان چیست؟
سوی دیگر ماجرا اما متوجه بخش «آی تی» سازمان بنادر است که مدیر کل آن از قضا، برادر زاده یکی از نمایندگان جنجالی مجلس است که انتصابات متعددی از اقوام و آشنایانش در پستهای مهم همواره حاشیهساز بوده است. بواقع سهم این بخش مهم از سازمان بنادر و دریانوردی در نظارت بر فرایندهای پشتیبانیگیری از اطلاعات حیاتی کشور چیست؟ و تا چه میزان این مسئولیت درست و اصولی اعمال شده است؟.
اگر پورت اپراتورهای بندر شهید رجایی مدعی از بین رفتن صوری پارهای از اطلاعات خویش در پی این حمله سایبری مشکوک شوند، آیا نقصان ناشی از عدم پرداخت حقوق دولتی از سوی این شرکتها، جبران خواهد شد؟ در طول همه سالهای اخیر هرگز چنین موضوعی سندیت نداشته که اطلاعات شرکتهای مهم پورت اپراتور بدون پشتیبانی و ذخیرهگیری از بین برود! باید دید چه اتفاقی در حوزه IT سازمان بنادر رخ داده که اینگونه زمینه حمله و آسیب فراهم شده است؟!
این اتفاق شاید بهانه خوبی برای سرککشیدن به سازمانی باشد که حیات خلوت ناشناختهای برای برخی روسای کمیسیونهای عمران مجلس و … بشمار میرود و دستگاه قضایی میبایست با افکندن نوری خیره کننده بر زوایای پیدا و پنهان این سازمان، ریشه برخی واگذاریهای کلان و حق السهم روسای سابق این سازمان در ایجاد شرکتهای بزرگ و واگذاری امورات بنادر ایران به شرکتهای خویش را مورد بررسی و کنکاش قرار دهد.
همچنین ضروری است تا جلوی تداوم چنین واگذاریهای بیحساب و کتاب به شرکتهایی که اکنون بدهیهای میلیاردی به بانکها دارند و در آیندهای نزدیک بدلیل عدم اصالت در واگذاری پروژهها، بحران پدید خواهند آورد گرفته شود. واگذاریهایی که نمونه آن را میتوان در بندر نفتی خلیج فارس مشاهده کرد.
همچنین بر نمایندگان دوره یازدهم مجلس واجب است که سازمان بنادر را به جای سهمخواهی سیاسیون به کانونی برای رشد بخش خصوصی واقعی و ریشهدار تبدیل کنند و مانع از تقسیم پستهای آن در میان افراد صاحب نفوذ شوند.
انتهای پیام