دو پهپاد برخاسته از جمهوری آذربایجان در عملیات ترور مشارکت داشتند!
این ۲ پهپاد از رادارهای ایرانی محو شدند، اما بعدها مشخص شده که در محلی در ایران به زمین نشستهاند و به دست جاسوسان محلی پنهان شدهاند. این در حالی بود که دستگاههای امنیتی ایران گمان میکردند که این پهپادها گم شده یا سقوط کردهاند
جزئیات جدیدی از عملیات ترور محسن فخری زاده منتشر شده است. روزنامه کویتی الجریده ادعا کرده است که این عملیات با مشارکت ۲ پهپاد که از منطقه قره باغ به سمت ایران پرواز کردهاند، انجام شده است
نقش دو پهپاد اعزامی از جمهوریآذربایجان در ترور آبسرد
در یکی دو روز گذشته روایتهای متفاوتی از نحوه ترور محسن فخری زاده مطرح شده است؛ یکی از سلاحهای نیمه خودکار گفته و دیگری از دستگیری از عاملان ترور و منابع دیگر از سلاحهای کاملا خودکار سخن گفتهاند و مشخص نیست این ترور چگونه انجام شده است. در میان این روایتهای متفاوت که بعضا متناقض هم هستند، روزنامه کویتی الجریده روایت جدیدی درباره جزئیات نحوه ترور محسن فخری زاده منتشر کرد و مدعی شده که این عملیات از سوی دو پهپاد که از منطقه قره باغ به پرواز درآمده بودند، انجام شده است.
روزنامه الجریده در روزهای گذشته اخبار متفاوتی درباره ایران منتشر کرده است؛ از جمله خبر مذاکرات محرمانه ایران در عمان و سفر چهرههایی همچون جیک سالیوان برای مذاکره با ایران در این رسانه منتشر شده است. این بار الجریده در میانه مناقشه آذربایجان و ارمنستان، مدعی شده عملیات با پهپادهایی که از قره باغ برخاسته، انجام شده است.
پیش از این اخباری درباره اینکه آذربایجان پایگاههای نظامی خود را در اختیار اسرائیل گذاشته منتشر شده بود، اما اینکه از این پایگاهها برای حمله به ایران استفاده شود، خبری بود که الجریده مدعی تایید آن است.
به گزارش رویداد۲۴ الجریده نوشته عملیات با استفاده از ۲ پهپاد که از ناحیه دریای خزر وارد ایران شده بودند انجام شد. گمانههایی از سوی مقامهای ایرانی وجود دارد که این ۲ پهباد بخشی از یک مجموعه پهپادها بودند که در بحبوحه جنگ ارمنستان و آذربایجان، از پایگاههایی در جمهوری آذربایجان از زمین برخاسته و چند هفته قبل از عملیات ترور محسن فخری زاده بر فراز دریای خزر پرواز کرده بودند.
در ادامه آمده است که «این ۲ پهپاد از رادارهای ایرانی محو شدند، اما بعدها مشخص شده که در محلی در ایران به زمین نشستهاند و به دست جاسوسان محلی پنهان شدهاند. این در حالی بود که دستگاههای امنیتی ایران گمان میکردند که این پهپادها گم شده یا سقوط کردهاند».
تله انفجار برای بیرون کشیدن فخریزاده از ماشین
الجریده مدعی است بعد از ورود این پهپادها، وزارت اطلاعات ایران به دستگاههای ذیربط به ویژه شخصیتهایی که به منطقه دماوند و شهر آبسرد تردد داشتند هشدار داد. فخری زاده از جمله کسانی بود که این هشدار را دریافت کرده بود چرا که به طور مرتب و هفتگی به این منطقه تردد میکرد.
گزارشهای امنیتی حاکی از آن است که ۲ پهپاد در روز حادثه بر فراز منطقه دماوند به پرواز درآمدند. زمانی که کاروان فخری زاده به محل عملیات رسید یکی از این ۲ پهپاد موشکی را به سمت یک خودروی پارک شده در مسیر (نیسان) شلیک کرد. موضوعی که باعث شد خودرو جلویی کاروان فخری زاده آسیب ببیند. فخری زاده و همراهانش از بیم آنکه هدف یک موشک دیگر قرار نگیرند از خودروی خود پیاده شدند، اما هشت فرد مسلح سوار بر موتورسیکلت در کمین آنها بودند و آنها را به رگبار بستند. در حین تبادل آتش میان محافظان فخری زاده و مهاجمان، ۲ نفر زخمی شدند. یکی از افراد مهاجم مسلح و دیگری از مردم عادی.
پس از انتقال فخری زاده با هلیکوپتر به تهران، یک آمبولانس ۲ مجروح این حادثه شامل فرد عابر و فرد مهاجم را به بیمارستان منطقه منتقل کرد، اما در میانه راه، یک نیسان حامل چهار فرد مسلح و نقابدار اقدام به تیراندازی به سمت آمبولانس کردند. هنوز مشخص نیست که هدف آنها کشتن همکار زخمی خود بوده یا اینکه گمان میکردند فخری زاده در آمبولانس است. فرد عابر در این تیراندازی جان خود را از دست داد، اما فرد مهاجم زنده مانده و به یک بیمارستان نظامی منتقل شد، اما به دلیل ملاحظات امنیتی بازداشت او اعلام نشده است. فرد مهاجم بازداشت شده، در تحقیقات اولیه اعلام کرد که گروههایی که در عملیات ترور مشارکت داشتهاند یکدیگر را نمیشناختند.
دستگاههای امنیتی توانستند محل پنهان شدن ۲ پهپاد تا روز عملیات را شناسایی کنند. این محل، ویلایی است که مالکان آن ۲ هفته پیش از انجام عملیات از ایران خارج شده بودند. بعد از تمام شدن عملیات ۲ پهپاد به سمت عمق دریای خزر پرواز کرده و به احتمال زیاد در یک عملیات خودتخریبی نابود شدهاند.
صاحب خودرویی که جلوی کاروان فخری زاده منفجر شد نیز یک ماه پیش از ایران خارج شده بود. هنوز معلوم نیست چه کسی این خودرو را به محل عملیات برده است.
سابقه عملیات پهپادی در ایران توسط اسراییل از خاک آذربایجان
چندی پیش در برنامه عصر به مجریگری نادرطالبزاده، گردون داف کارشناس نظامی از آمریکا درباره نقش اسرائیل در جمهوری آذربایجان سخن گفت و اعلام کرد: اسرائیل توافقنامههایی با آذربایجان دارد و یکسری هواپیماها و پهپادهای نظامی در پایگاه های آذربایجان مستقر کرده است که در صورت لزوم علیه ایران از آنها استفاده بکند.
گردون داف افزود: برای این کار اسرائیل میلیاردها دلار توافقنامه تجاری با ترکیه داشته است تا بتواند این هواپیماها را به آذربایجان منتقل کند. اسرائیل ۵ هواپیما را به ترکیه فرستاده و خلبانان آن در ترکیه آموزش دیده اند و در نهایت در آذربایجان مستقر شده اند و افزون بر این مهمات این هواپیماها تامین شده است تا بتوانند در برابر نیروی هوایی ایران بایستند. علاوه بر این در سال ۲۰۱۱ یک کشتی نظامی اسرائیلی هم در بنادر آذربایجان حضور پیدا کرد تا تجهیزات نطامی را به آذربایجان منتقل کند.
وی عنوان کرد: جنگنده های اف ۱۵ و اف ۱۶ اسرائیلی در آذربایجان مستقر شدند و در این مسیر همراهی دولت آلمان را با خود داشته اند.
این کارشناس نظامی تاکید کرد: مسئله اصلی برای اسرائیل این است که رفتار آنها در دهه ۹۰ این بود که آشکارا مهار ایران را دنبال نمی کردند ولی در غالب سازمان های مختلف با دستگاه اطلاعاتی دولت سعودی همکاری میکردند. موضوع بعد هم کنترل جریان نفت و گاز بود. آذربایجان در راستای این سیاست اسرائیل می تواند نقش مهمی را ایفا کند و می تواند محل عبور لوله های نفتی باشد که نفت و گاز را از دریای خزر به منطقه برساند چون آذربایجان در مسیر این خط لوله قرار دارد.
در ادامه این برنامه فردی به نام برهانحشمتی به عنوان کارشناس با اشاره به روابط اسرائیل و آذربایجان گفت: واقعیت این است که آذربایجان به تسخیر اسرائیل در آمده است. اگر به معاملات تسلیحاتی و میزان نفتی که از آذربایجان به اسرائیل منتقل می شود نگاه کنیم این موضوع را می شود لمس کرد. تقریبا ۶۰ الی ۷۰ درصد نفت آذربایجان به اسرائیل صادر میشود و دولت آذربایجان نگران قطع شدن این صادرات نفت است.
وی ادامه داد: آذربایجان حداقل ۶ میلیارد دلار تسلیحات از اسرائیل خریداری کرده است که برای بحران قره باغ کاربرد نداشته است و حتی مستشاران اسرائیلی اجازه استفاده از این تجهیزات و به خصوص پهپادها علیه ارامنه را نداده اند تا جایی که این موضوع به رسانه ها هم کشید و دولت آذربایجان از اسرائیل شکایت هم کرد اما در حقیقت این تسلیحات در آذربایجان برای استفاده علیه ایران انبار شده است.
وی تاکید کرد: خیلی ساده لوحانه است که اگر فکر کنیم آذربایجان برای بحران قره باغ این تسلیحات را خریداری کرده است.این کارشناس گفت: چند سال پیش بود که اسرائیلی ها پهپادی را از نخجوان به ایران فرستادند و نزدیکی نطنز توسط سپاه سرنگون شد. در ابتدا مسئولان آذربایجانی از این موضوع اظهار بی اطلاعی میکردند اما وقتی مدارک ارائه شد دیگر پذیرفتند و در حد یک عذرخواهی اقدام کردند و گفتند که اسرائیل ما را هم دور زده است.
پروژه تکمیلی و بینقص ترور حاجعماد توسط اسراییل روی فخریزاده اجرا شد؟!
اوایل سال جاری بود که خبری با عنوان”جزییات نجات فرمانده حزبالله از دست اسراییل” در روزنامه القدس العربی منتشر شد و رسانههای حاکمیتی داخل ایران هم به آن اشاره کردند.
در خبر آمده بود هدف پهپاد اسرائیلی که خودرویی در مرز سوریه و لبنان را هدف گرفت یکی از فرماندهان نظامی حزبالله به نام «حاج عماد» بود.
دو موشک به سمت این خودرو شلیک شد که موشک اول خطا رفت. این باعث شد حاج عماد از خودرو پیاده شود و هنوز چند متر دور نشده بود که موشک دوم به خودرو برخورد کرد و ماشین منهدم شد اما فرمانده حزبالله که از خودرو دور شده بود، آسیبی ندید.
با توجه به خبر منتشر شده در روزنامه الجریده که نوشت دو پهپاد برخاسته از جمهوری آذربایجان در عملیات ترور فخریزاده مشارکت داشتند، شاید بتوان گمانهزنی کرد که عملیات ترور این شخصیت برجسته ایرانی به نوعی پروژه تکمیلی و بینقص همان ترور حاجعماد است.
در مطلب روزنامه کویتی آمده:” گزارشهای امنیتی حاکی از آن است که ۲ پهپاد در روز حادثه بر فراز منطقه دماوند به پرواز درآمدند. زمانی که کاروان فخری زاده به محل عملیات رسید یکی از این ۲ پهپاد موشکی را به سمت یک خودروی پارک شده در مسیر (نیسان) شلیک کرد. موضوعی که باعث شد خودرو جلویی کاروان فخری زاده آسیب ببیند. فخری زاده و همراهانش از بیم آنکه هدف یک موشک دیگر قرار نگیرند از خودروی خود پیاده شدند، اما هشت فرد مسلح سوار بر موتورسیکلت در کمین آنها بودند و آنها را به رگبار بستند”.
این بخش از ترور قسمتی است که اسراییل در ترور حاجعماد غفلت کرد و باعث گریز سوژه از میدان شد ولی در این پروژه با عیبیابی در عملیات آن را رفع کرد و بعد از تجربه لبنان که احتمال به هدف نخوردن موشک در شلیک نخست را میدادند اینبار با قراردادن تیراندازهایی کار را به پایان رساندند.
از آنجایی که در روایتهای نخستین و به نظر واقعیتر نسبت به ادعاهای خبرگزاری فارس به این نکته اشاره شد که ابتدا انفجار رخ داد سپس تیراندازی شد میتوان به این نتیجه احتمالی رسید که برنامهریزهای این ترور طراحی کردند تا پس از شلیک نخست پهپادها به نیسان پارک شده برای نقطهزنی بعدی آمادگی داشته باشند و در صورتیکه که اگر شخصیت و افراد حاضر در خودرو برای حفظ جان از وسیله خارج شدند در همان زمان به سمت آنها تیراندازیهایی نیز شود تا عملیات جنایت با موفقیت انجام شود که ریختن خون در وسط خیابان نیز به این گمانهزنی کمک میکند.
انتهای پیام