مسلمانان مست در خیابان های تهران| آمار مستی ۴ برابر شد!
اشکان نیوز| سید هادی کسایی زاده| سال ۱۳۹۷ بود که یک خبر در میان هیاهوی اخبار زرد و رنگارنگ و سیاسی غرق شد و خبرنگار و رسانه ها دیگر به سراغ آن نرفتند. «ورود ۲ هزار کانتینر مشروبات الکلی قاچاق از طریق گمرک به کشور» که قرار بود ایران فقط نقش ترازیت را ایفا کند اما کانتینرها ماندند و مشروبات هم در کشور مصرف شد.
این فقط یک آمار کوچک از وضعیت مصرف مشروبات الکلی در ایران است. اگر آمارهای سال ۱۳۹۴ را بر اساس نرخ افزایش معتادان در نظر بگیریم باید بگوئیم حدود ۲۰۰ هزار دائم الخمر مشروبات الکلی در کشور داریم. آماری که در سال ۹۴ حدود ۱۳۰ هزار نفر اعلام شد.
اما نکته قابل تامل رانندگی در حال مستی است. یعنی وضعیت به نحوی شده که شهروندان به خود اجازه می دهند غیر از مصرف الکل در حال مستی هم رانندگی کنند به نحوی که آمارها نشان می دهد در ۹ ماه ابتدایی ۹۱، از ۴۰۲ تست انجام شده مواد مخدر و مشروبات الکلی از رانندگان تعداد ۱۶۹ مورد مثبت بوده در حالیکه در سال ۹۲ از ۵۲۶ مورد تست انجام شده، ۲۷۲ مورد مثبت بوده است. حالا در سال ۱۳۹۸ پلیس تهران اعلام کرده فقط در ۶ ماهه نخست امسال حدود ۵۰۰ خودرو بدلیل تخلفات ناشی از رانندگی همراه با مستی در شهر تهران توقیف شدند یعنی چیزی حدود ۴ برابر افزایش که بسیار نگران کننده است.
آمارها می گوید ۲ میلیون ایرانی مشروبات الکلی مصرف می کنند
آمارهای رسمی از مصرف سالانه ۴۲۰ میلیون لیتر مشروبات الکلی در ایران خبر می دهد و نکته قابل تامل این است که نیمی از این تعداد ساخت داخل است که قطعا این آمار ۲ برابر خواهد بود. اما اگر این آمار را دقیق بدانیم یعنی سهم هر ایرانی ۵ لیتر مشروبات الکلی می شود. در حالی که به دلیل اعتقادات مذهبی درصد کمی از شهروندان تمایل به مصرف مشروبات الکلی دارند. اما این ۴۲۰ میلیون لیتر را چند نفر مصرف می کنند؟ اگر مصرف روزانه مشروبات الکلی را برای هر نفر میانگین نیم لیتر در روز مصرف کنند هر مصرف کننه مشروبات الکلی در طول سال ۱۶۲ لیتر مشروبات الکلی مصرف می کند که بر اساس آمارهای موجود می توان نتیجه گرفت حدودا بیش از ۲ میلیون نفر مشروبات الکلی در ایران مصرف می کنند. البته اگر دادستان محترم این تحلیل عددی بنده را بعنوان روزنامه نگار تشویش اذهان عمومی و انتشار خبرکذب محسوب نکنند. این فقط یک تحلیل آماری است و خبر محسوب نمی شود.
در هر حال مسلمانان مست در خیابان های تهران تیتر خبر و گزارشی نیست که نهادهای خاص بخواهند از آن فرار کنند یا این اخبار را سرکوب کنند. من در سالهای گذشته گزارش ویژه ای از زنان تن فروش و روسپی در تهران منتشر کردم که همراه با آمارهای رسمی بود که منبع خبر را بازداشت کردند. بعنوان روزنامه نگاراینگونه اقدامات را برعلیه رسانه ها یک نوع خیانت ملی می دانم. قصد رسانه و خبرنگارانی که به کشور و نظام و دولتشان وفادارند با انتشار این اخبار تخریب و ضربه زدن نیست بلکه هوشیاری و زنگ خطر به تمامی رسانه ها و مسئولان به ویژه تیم خواب زده ستاد مبارزه با مواد مخدر است که البته الکل را در مواد مخدر جای نمی دهند.
برای چندمین بار به نمایندگان مجلس بعنوان ناظران برعملکرد دولت و همچنین سازمان بازرسی کل کشور و نیروی انتظامی و وزارت کشور می گویم که وضعیت مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی سالهاست از دستتان خارج شده و نمی توانید آن را کنترل کنید. اما می توانید برای پیشگیری و مهارآن در کنار تنقیح قوانین از نخبگان جامعه درخواست کمک و همفکری کنید و مردم هم کنارتان خواهند بود. قطعا با جلسه و ناهار و کیک و صبحانه و حقوق های ۱۰ میلیون تومانی راه به جایی نمی برید و رسما این خیانت به مردم و کشور است.
وقتی مردم می بینند سردار اسکندر مومنی با سابقه راهنمایی و رانندگی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور شده و در تلویزیون با چند برنامه مثلا پیشگیرانه می خواهد دینش را ادا کند برود چه تصوری در مورد دولت و اقداماتش دارند و خواهند داشت؟ (مردم فهیم ایران که آمار یک میلیون معتادشان به ۶ میلیون رسیده و در فیلم متری شیش و نیم سانسور می شود) …