فعالیت آزادانه روزنامهنگاران را خدشهدار نکنید
پس از بروز وقایع تلخ آبان ۹۸ یکی از نکاتی که اکثر تحلیلگران رسانهای از جریانهای سیاسی مختلف بر آن توافق داشتند این نکته بود که مرجعیت رسانههای رسمی در ایران به شدت تضعیف شده و از همین رو رسانههای خارج از کشور بر فضای داخلی اثرگذارند. همان موقع چندین نشست هم برگزار شد که صاحب نظران از جریانهای مختلف برای تقویت مرجعیت رسانهای راهکار ارایه دهند.
کسانی از استادان روزنامهنگاری یک راه بیشتر برای تقویت وضعیت رسانهها و به طور مشخص روزنامهها در ذهن نداشتند: «فراهم کردن آزادی فعالیت روزنامهنگاران مطابق قانون.» آنها بر این نظر بودند که اگر روزنامهنگاران و مدیران روزنامهها فرصت انعکاس رویدادهای داخل کشور را داشته باشند زمینه اطلاعرسانی ناقص و سوگیری رسانههای خارج از کشور سلب میشود.
اما انگار آن همه میزگرد و تحلیل و بررسی فراموش شده است. انگار این ضربالمثل که روزنامهنگاران «مرغ عزا و عروسی»اند همچنان برای توصیف وضعیت روزنامهنگاران در ایران بسیار کاربرد دارد.
در تازهترین اتفاق خبر رسیده که روزنامهنگارانی چون نیلوفر حامدی (خبرنگار روزنامه شرق و منتشر کننده نخستین گزارش درباره مهسا امینی)، فاطمه رجبی و… بازداشت شدهاند و وسایل شخصی الهه محمدی روزنامهنگار اجتماعی روزنامه هممیهن و…. هم توقیف شده است. دلسوزان کشور باید بدانند که این بازداشتها به جای آنکه مرجعیت رسانه در ایران را احیا کند بیش از پیش تضعیف میکند. امیدواریم مشکل پیش آمده برای همکارانمان با مساعدت مسئولان مربوطه هر چه زودتر رفع شود. همچنین امیدواریم که شرایطی فراهم آید که روزنامههای کشور بتوانند با صدای رسا مسایل و مشکلات را طرح کنند و پرسشگری در کشور روز به روز تقویت شود. رسانه قوی متضمن امنیت کشور هم هست و طبیعتاً صداهای مغرض هم در پی چنین وضعیتی به حاشیه میروند.
منبع:پیام ما
انتهای پیام