گام بلند پالایشگاه نفت بندرعباس در ارتقای کیفی فراورده‌های سنگین

مدیرعامل پالایشگاه بندرعباس گفت: فرآورده‌های سنگین پالایشگاه بندرعباس با احداث و راه‌اندازی طرح‌های ارتقای کیفیت محصولات این پالایشگاه‌، سبک‌تر و با ارزش افزوده بیشتری تولید خواهد شد.

احمد هاشمی روز دوشنبه در نشست خبری، افزود: پالایشگاه بندرعباس در حال حاضر پروژه ارتقای کیفی فراورده‌های سنگین را در دست اقدام دارد که این پروژه، یک پروژه زیست محیطی است و با اجرای این طرح علاوه بر کمک به مسائل زیست محیطی، فراورده‌های سنگین پالایشگاه بندرعباس به فراورده‌های سبک‌تر با ارزش افزوده بالاتری تبدیل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: با اجرای طرح ارتقا کیفی فراورده های سنگین، پیچیدگی در شرکت پالایش نفت بندرعباس از حدود ۵.۶ به بالای ۱۲.۶ خواهد رسید که قطعا این میزان با راه اندازی زنجیره های پایین دستی که در حال حاضر مطالعات و عقد قرار داد آن در حال انجام است طی چند سال آینده بالاتر نیز خواهد رفت.

طرح راهبردی پالایشگاه بندرعباس

هاشمی، یکی از پروژه های ارتقای کیفی فراورده های سنگین این پالایشگاه را تولید روغن پایه گروه ۲ و سه از نفت کوره دانست و عنوان کرد : پروژه تولید روغن‌های پایه گروه ۲ و سه، به‌عنوان یکی از طرح‌های راهبردی در این پالایشگاه دنبال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون در کشور فقط روغن‌های پایه گروه یک تولید می‌شود، بیان کرد: با اجرایی‌شدن طرح ارتقای کیفیت محصولات سنگین پالایشگاه بندرعباس نه‌تنها قادر به تولید روغن پایه گروه ۲ و سه برای تأمین نیاز داخلی هستیم، بلکه می‌توانیم این محصول را صادر کنیم.

اهمیت تولید فراورده های سبک با ارزش افزوده بالاتر

نیاز روزانه صنایع خودروسازی که از پرمصرف ترین روانکارها هستند، حدود ۲ میلیون لیتر روغن موتور است که هم اکنون روغن های گروه یک از سوی صنایع روغن سازی کشور تولید می شود.

نسل جدید خودروها به سمت استفاده از روغن های پایه ۲ و سه رفته است.

تفاوت گروه یک با ۲ و سه در کاهش میزان آلاینده ها و گوگرد است که شاخص گرانروی بالاتری و درنتیجه روغن موتورهایی که از این گروه ساخته شوند، عمر بالاتری نیز دارند.

روانکاری تجهیزات صنعت نفت با وجود اینکه هزینه بالایی را به خود اختصاص نمی دهد ولی نقش بسیار مهمی در فعالیتهای صنعت دارد زیرا اگر تجهیزات صنعت نفت روانکاری نشوند و یا روانکاری به درستی انجام نشود، موجب از کار افتادگی، کاهش عمر آنها و اختلال در عملیات صنعت می شود.

با توجه به اینکه در حال حاضر پالایشگاه های تولید روغن در ایران به طور عموم روغن گروه یک تولید می کنند، یکی از عواملی که در نحوه عملکرد یک پالایشگاه، میزان ارزش افزوده فراورده‌های پالایشی و میزان سوددهی آن تاثیر دارد، درجه پیچیدگی یا قابلیت تولید فراورده‌های سبک و با ارزش افزوده بالاتر توسط آن پالایشگاه است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا