اقتصاد با دستور رونق نمی‌گیرد

حاشیه نشست خبری استاندار هرمزگان به مناسبت دهه فجر

غلامعباس شمس الدینی: به رسم معمول قبل از آغاز دهه فجر استانداران در سراسر کشور و البته در هرمزگان نشستی را با اصحاب رسانه برگزار می‌کنند و آخرین دستاوردهای دولت‌شان را اعلام می‌کنند . طبیعتاً رسانه‌ها نیز به بازتاب عملکردها و بهره‌برداری از پروژه‌ها اقدام و کمتر به حواشی اینگونه نشست ها پرداخته می‌شود .

در این نشست خبرنگاران چه موضوعاتی را مطرح کردند ، پاسخ استاندار هرمزگان به سئوالات مطرح شده چه بود ؟ چه سئوالات چالشی در این جلسه طرح شد؟ اینها حاشیه‌هایی است که کمتر و یا شاید اصلاً به آن پرداخته نمی‌‌شود .

در این مجال مختصر بخشی از این حاشیه‌ها را به سمع و نظر مخاطبان می‌رسد . بعد از آنکه فرخنده جلالی مدیرکل روابط عمومی و بین الملل استانداری هرمزگان به همکاران رسانه‌ای خیر مقدم گفت و اشاره کرد که خبرنگار تسنیم از دو روز گذشته سئوالش را جهت طرح در اختیار روابط عمومی گذاشته ، «حسن عباسی» یکی از خبرنگاران حاضر در جلسه به طعنه گفت: اینها که همیشه در استانداری هستند و زمان هم برای طرح سئوال دارند و بلافاصله سخنانش را با مخاطب قرار دادن استاندار آغاز کرد .

حسن عباسی در خصوص شایعه تغییر معاونان استاندار و عدم حضور سه نفر از آنان در نشست ، خط کشی اصولگرایی و اصلاح طلبی در گزینش مدیران ، سرنوشت جزایر آریانا و زردکوه، تبعیض در اعطای برخی مجوزها برای تردد در مناطق آزاد یا ته لنجی ملوانان مانند استان‌های دیگر ، ذینفع بودن برخی کارمندان علوم پزشکی در بازار دارو ، وجود انحصار در غذا و دارو ، از استاندار پرسید .

سعی کردم در انتصابات خط کشی نداشته باشم

مهدی دوستی عدم حضور سه معاون را به سفر یک معاون به تهران ، سفر معاون سیاسی به ابوموسی و شرکت در جشنواره شعر و حضور معاون هماهنگی امور عمرانی در نشست دیگر مربوط دانست و به صراحت گفت: سعی کردم در انتصابات خط کشی نداشته باشم .

دو فرماندار از دولت قبل و برخی همکاران من در سطوح مدیریتی با اندیشه‌های مشخص سیاسی در استانداری مسئولیت دارند . البته مردم به تغییر رأی داده‌اند لذا طبیعی است برخی تغییرات مطابق خواست مردم باشد.

استاندار در خصوص تغییر مدیر کل بازرسی و بانوان هم گفت: در انتخاب مدیرکل بانوان ۱۱نفر مصاحبه شدند که به سرپرست فعلی منجر شد ولی بخاطر مسایل اداری و محدودیت‌های قانونی سرپرستان بازرسی و بانوان از جمع همکاران در استانداری جدا شدند .

وی در خصوص صدور برخی مجوزها در حوزه مناطق آزاد افزود: مطالبه شما و مردم درخصوص مناطق ازاد بسیار درست اما متأسفانه هنوز اتفاقی نیفتاده است و درحال پیگیری هستیم . معتقدیم هرمزگان استانی خدمات محور است و صدور برخی مجوزها مانند تردد خودروها ضروری است. بهرحال ترانزیت توریست دچار انتقاع می‌شود و باید راهکاری اندیشید.

دوستی در خصوص دو جزیره زرکوه و آریانا تصریح کرد: اجازه اهتزاز هیچ پرچمی با اغراض خاص نمی‌دهیم . ما برای عدم اهتزاز پرچ یک کشور در کشورمان ۳۰۰هزار شهید داده ایم . شما می بینید در ابوموسی کنگره شعر گذاشته ایم . ابوموسی خاک خود ماست و هرکاری بخواهیم انجام می دهیم . در خصوص مسایل و مشکلات حوزه دارو هم خاطر نشان کرد : برخی تغییرات در همین راستا انجام شده که رویه ها اصلاح شود .

کم توجهی به رسانه ها قابل درک نیست

غلامعباس شمس الدینی رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه نگاران هرمزگان در نشست خبری استاندار گفت: که در سالهای اخیر اتفاقات ، حوادث و رویدادهای مختلفی حادث شده است . از یکسو مدیران و متولیان مدعی اند که خبرنگاران و اهالی رسانه طلایه داران آگاهی و پیشقراولان اطلاع‌رسانی هستند و از سوی دیگر این همه اتفاقات و حوادث در کشور و به تبع آن در هرمزگان رخ داد اما دریغ از اینکه نظر و تحلیل اصحاب رسانه که به اصطلاح پل ارتباطی مردم و مسئولین هستند را جویا شوند . این کم توجهی نسبت به جایگاه اهالی رسانه در جامعه قابل درک نبوده زیرا جهان بدون رسانه اصلا قابل تصور نیست .

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه نگاران هرمزگان با اشاره به وظایف شورای اطلاع‌رسانی در استانها افزود: شورای اطلاع‌رسانی مرکز ثقل اطلاع‌رسانی در استانهاست و تشکلهای صنفی رسانه‌ای برآیند اهالی این حوزه است . مایه شگفتی است که در شورای اطلاع‌رسانی هرمزگان نمایندگان تشکلات صنفی رسانه‌ای و یا حتی نماینده حوزه‌های مختلف رسانه (روزنامه‌ها ، پایگاه‌های خبری و خبرگزاری‌ها ، هفته‌نامه‌ها و تلویزیونهای اینترنتی) حضور ندارند . طبعاً این حق استاندار است که اعضای شورا را منصوب نماید ولی یکی از عوامل شکاف بین رسانه ها و دولت را در همین فاصله ها باید جستجو کرد که بانی آن اهالی رسانه نیستند .

البته اعضایی که در این شورا عضویت دارند عمدتاً اکثر رسانه ها به خصوص رسانه‌های مستقل را نمایندگی نمی کنند . وی به اشکال دیگری در عدم تعاملات فی ما بین اشاره کرد و اظهار کرد: برخی تبعیض‌ها ، حب و بغض ها ، بی تدبیری ها و عدم شناخت نسبت به مواجهه با رسانه‌ها فرصت تعامل بین دولت و رسانه ها را از بین برده است . درحالیکه اگر این ضعف ها بر طرف شود قطعاً تعاملات بیشتر خواهد شد .

بنای من حذف نیست

استاندار هرمزگان در پاسخ به سئوالات رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه نگاران هرمزگان مبنی بر فاصله بین رسانه ها و دولت گفت: این دولت مردمی است مدیریت ما بر افراد به جای دیتاست ، همواره تأکید داشتم رسانه ها بر مصوبات سفر استاندار به شهرستانها نظارت داشته باشند به‌هرحال بیش از یکصد دستگاه اجرایی داریم و لذا باید رسانه ها نظارت را انجام دهند اینکه رسانه فشار می آورد و کمبودها یا عدم تحقق وعده ها را یادآوری می کند ، اثرگذار است . بنای من حذف نیست .

مهدی دوستی درخصوص عضویت نمایندگان تشکل های صنفی رسانه ای در شورای اطلاع‌رسانی استان هرمزگان افزود : تشکل با تفاهم دو نماینده را رسماً معرفی کنند و ما آماده هستیم از جلسه آتی شورا ، ابلاغ آنها را صادر کنیم .

هرمزگان صادر کننده آگهی به استانهای دیگر کشور است

علی اکسیر مدیرعامل خانه مطبوعات ورسانه های هرمزگان در نشست استاندار با اصحاب رسانه گفت: آقای استاندار دستور دهید دولتی ها در کار رسانه ها دخالت نکنند همانطور که رسانه ها دخالتی در امور دولتی ها نمی‌کنند هر چند از آنان سئوال می پرسند . اینکه بعضی ها با استفاده از قدرت نمایندگی رسانه ها را از فعالان رسانه بگیرند و به برخی وابستگان و دوستان خود بدهند پذیرفتنی نیست ( استاندار گفت: واضح بگویید ، مدیرعامل خانه مطبوعات پاسخ داد: خصوصی عرض می کنم ) برخی مدیران روابط عمومی با استفاده از جایگاه خود با زد و بند نمایندگی روزنامه‌ها و رسانه‌های کشور رابرای خود می گیرند تا از منافع آگهی های دولتی و مناطق آزاد و صنایع بهره وافر داشته باشند .

آقای استاندار آیا در نشریات هرمزگان آگهی مناطق آزاد را می بینید ؟ گزارش‌های این مناطق در نشریات کشور منتشر می شود و به رسانه ها و نشریات محلی توجهی نمی کنند .در یک کلام هرمزگان صادر کننده آگهی به استانهای دیگر کشور است .

مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانه‌های هرمزگان جایگاه فرهنگ و ارشاد اسلامی را در ارزیابی‌های اخیر نگران کننده دانست و افزود: فرهنگ و ارشاد متولی رسانه هاست اما هرگز نتوانسته در تقویت این حوزه نقش آفرین باشد.

درحالی که استان هرمزگان در زمره استانهای مهم از نظر اقتصادی است ، رسانه های آن با مشکلات عدیده اقتصادی روبرو هستند . بیش از ۹۰درصد رسانه ها فاقد فضای اداری و دفتری هستند . وی افزود : مدیران کل و مدیران بخشهای مختلف هنوز در تعامل بارسانه ها دچار مشکل هستند . برخی مدیران علیرغم کارهای خوبی که در مجموعه آنها صورت گرفته یک نشست خبری برگزار نکرده اند .

استانداران هم از ارزیابی مستثنی نیستند

استاندار هرمزگان در خصوص بکار بردن اصطلاح کارت قرمز برای مدیران کم کار گفت : با گستردگی سازمان ها نظارت‌ها باید با رویکردهای علمی انجام شود . بکارگیری این اصطلاح تأکید بر ارزیابی های مستمر است . وقتی مدیران موفق معرفی می شوند تحرک برای موفقیت بین مدیران بیشتر می شود . استانداران هم ارزیابی می شوند . ما هم ۹شاخص ارزیابی داریم.

مهدی دوستی مدیران را مکلف کرد ارتباط با رسانه ها را توسعه دهند و افزود: همه دستگاه‌ها و مدیران موظفند در راستای تبیین دستاوردها کنفرانس‌های مطبوعاتی و رسانه‌ای برگزار کنند. در بحث آگهی ها هم به صنایع و مناطق آزاد تأکید کرده‌ام و حتی مواردی اگر گزارش شده پیگیری نمودم .

از ایفای مسئولیت های اجتماعی صنایع راضی نیستم

مهدی دوستی درپاسخ به سئوال مدیر نشریه آوای شرجی مهمترین مانع سد راه توسعه استان را عدم انباشت سرمایه قلمداد کرد و گفت: مهمترین چالش عدم انباشت سرمایه است . سود بانک‌ها خارج می‌شود و در جهت ایجاد طرح‌های پایین دست هزینه نمی‌شود .

طرح‌های توسعه زنجیره‌ها ما را به توسعه می‌رساند رکن اقتصاد انباشت سرمایه است بهترین راهکار هم تعریف طرح‌های توسعه‌ای در صنایع می باشد استاندار هرمزگان افزود : از نحوه ایفای مسئولیت اجتماعی صنایع و مراکز اقتصادی راضی نیستم .باید سازوکار مشخص تعریف شود . این وضعیت باید از حالت چانه زنی خارج و درصد آن مشخص شود .

امیدوارم مجلس محترم طرح تشکیل صندوق عدالت و پیشرفت را مصوب کند . انصافاً کارهای بزرگی هم در این حوزه انجام شده است از اجرای طرح های فاضلاب بندرعباس تا کمک به تکمیل بیمارستان‌های مادر و کودک و ۲۶۴تختخوابی و حمایت از تیم‌های ورزشی با همت صنایع انجام شده است .

نگران مسکن در شهر بندرعباس نباشید

استاندار هرمزگان در پاسخ به سئوال خبرنگار روزنامه دریا در خصوص کمبود زمین در شهر بندرعباس و حل مشکلات بافت فرسوده گفت : مسئله تأمین زمین در بندرعباس چالش هست اما مشکلات در حال رفع شدن هستند . در سال ۱۳۹۸حدود ۳۵۰هکتار به پیمانکار واگذار شده بود که پیگیر ۲۵درصد و الحاق آن هستیم ۲۰۰هکتار هم جانمایی شده است لذا نگران نباشید حتماً امور با سرعت مناسب پیش خواهد رفت . برای باز آفرینی هم ما هر پنجشنبه نشست وبیناری با فرمانداران و مسئولان مرتبط داریم که باید فرمانداران در اینخصوص اطلاعرسانی کنند .

تجربه مسکن مهر موجب شده با دقت بیشتر عمل کنیم و در طرح‌های بازآفرینی ایجاد زیر ساخت‌ها و مرکز آموزشی ، درمانی ، رفاهی و… دیده شود . در زمینه سند هم قانون ملی گرفتیم و انتظار داشتیم مردم بیشتر استقبال کنند .درحریم ۶۰متری دریا بیش از ۱۸۶۰واحد مسکونی مشکل داشتند که با اخذ این قانون ، مالکان باید به سرعت جهت اخذ سند اقدام نمایند .

به دنبال تأمین منابع هستیم

مهدی دوستی در پاسخ به سئوال سردبیر خبرگزاری ایسنا در باب نگرانی جزیره نشینان ، دانشجویان و کارمندانی که مجبوربه تردد دریایی هستند و افزایش قیمت بلیط آنها را مستأصل کرده است ، گفت : در خصوص بلیط شناورها با دو مسئله روبرو هستیم مردم و صاحبان شناورها که مردم از گرانی قیمت بلیط ها گلایه دارند و صاحبان شناورها از گرانی قطعات و قیمت سوخت شاکی هستند .می دانیم مردم تحت فشار هستند لذا با مناطق آزاد جلساتی داریم و به دنبال تأمین منابع هستیم تا شرایط را به نفع مردم تغییر دهیم .

استاندار هرمزگان در پاسخ به نماینده همین خبرگزاری در باب حل مشکلات مناطق زلزله زده ،افزود : اختلاف نظری در اعتبارات تخصیصی وجود داشت .بخشی از منابع را در قالب کانکس گرفته بودیم (حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیارد تومان ) که به توافقات لازم دست یافتیم و منابع حاصل شده است . در شهر فین مشکلاتی مردم با شهرداری دارند اما در روستاها وضعیت به مراتب بهتر دنبال می شود .لذا با توجه به منابع تخصیصی در ماه‌های آینده خبرهای خوبی خواهید شنید .( دوستی در نشست شورای مسکن استان در بهمن ۱۴۰۱ گفت: در جهت تامین بخشی از مصالح مورد نیاز احداث مسکن در مناطق زلزله فین و بندرلنگه و سیل زده شرق استان، حمایت‌هایی را در دستورکار قرار خواهیم داد تا شب عید مردم شریف این مناطق متأثر از بحران، سال نو را در منازل سفیدکاری شده و آماده جشن بگیرند.)

مشکل اقتصاد با دستور حل نمی شود

مهدی دوستی در پاسخ به سئوال زینب نورالدینی خبرنگار ندای هرمزگان پیرامون توسعه سواحل مکران و علت استقرار دبیرخانه آن در تهران گفت : میناب ، سیریک ، جاسک و بشاگرد از مناطق بلافصل توسعه مکران هستند .۲۹۱ پروژه مربوط به این مناطق است که بیشترین آنها پروژه‌های پتروشیمی و پالایشگاهی هستند . اجرای کریدور جاسک چابهار در قالب تهاتر نفت در برابر کار واگذار شده است.

قطعاً با تعیین مبلغ مشخص از ۱۰میلیارد اعتباردرنظر گرفته شده ،شاهد آغاز تحول در اجرای کریدور چابهار خرمشهر خواهیم بود . وی با اشاره به ضرورت استقرار دبیرخانه توسعه مکران در تهران افزود : دبیرخانه بصورت متمرکز در تهران است و بیشتر نقش تنظیم گری در سطح کلان را دارد و هماهنگ کننده بین دستگاه‌هاست .

دوستی تصریح کرد : برای توسعه بندر سیریک مشکلات در رویه ها بود که مرتفع شده ، ساخت نیروگاه ، گازرسانی از کارهای پایه ای است لذا تأمین اعتبار از طریق بخش خصوصی محور کار ماست .باید محیط فراهم شود تا سرمایه گذار ورود نماید . اقتصاد با دستور حل نمی شود .

هرمزگان در رتبه نهم سرمایه گذاری خارجی

دوستی در پاسخ به سئوال مدیر خبرگزاری مهر درخصوص وضعیت تجارت و بازرگانی از هرمزگان با کشورهای منطقه گفت : هرمزگان بعد از تهران بیشترین دفاتر دیپلماتیک را دارد علاوه بر چین ، هند و قزاقستان دو کشور عضو اکو هم پیگیر ایجاد دفاتر دیپلماتیک در هرمزگان هستند . البته رویه ها طولانی است و باید طی شود .هرچند تحریم موجب محدودیت ارتباطات شده است اما در این دوره اختیاراتی به استانداران داده شد که بر مبنای آن ،اجرای تفاهمات الزام آور است .ما با عمان ، امارات و قطر می توانیم همکاری ها را شکل دهیم .

استاندار هرمزگان افزود : هرمزگان در سرمایه گذاری خارجی حائز رتبه نهم کشورمی باشد. متأسفانه اتفاقات اخیر موجب کند شدن روند ارتباطی شده است. اما تلاش می کنیم باتوجه به ظرفیت‌ها توسعه مناطق و جزایر استان را با هدف جذب سرمایه های خارجی را دنبال کنیم .

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا