میراث فرهنگی خوزستان مدعیست این کار بدون هماهنگی بوده و از ادامه فعالیت آن جلوگیری شده اما زیبا صالحی فرگنی، مدیر انجمن میراث جاوید، میگوید عملیات تعریض جادهی سرمسجد ادامه دارد. او گفته «عدم تعیین عرصه و حریم محوطه سرمسجد باعث انواع تعرضات به این معماری کمنظیر و با ارزش شده است؛ آنچنان که این بنا در گذشته توسط اداره برق مورد تعرض قرار گرفته بود و تیرهای برق بر عرصه این محوطه نصب شد».
پیشینهٔ آتشکده جاویدان یا صفه سرمسجد تا هفت قرن قبل از میلاد مسیح ارزیابی شده است و یکی از مهمترین مشخصههای آن استفاده نکردن از ملات و گذاشتن سنگ خشک روی سنگ خشک دیگر است.
عملکرد سازمان میراث فرهنگی در حفاظت از آثار باستانی در سالهای گذشته بیش از پیش زیر سوال رفته است؛ اخبار منتشر شده در مورد وضعیت آثار باستانی خوزستان به تنهایی نشان میدهد نابودی این آثار ادامه دارد؛ از جمله واگذاری زمینهای محوطه تاریخی چغازنبیل برای ساخت کارخانه قند، وضعیت وخیم آثار باستانی خونگ اژدر، تعرضهای پیدرپی به محوطه تاریخی چگاسفلی و وارد شدن آسیبهای جدی به تابوتهای کشفشده در محوطه جوبجی رامهرمز که طی دو سال اخیر رسانهای شدهاند. تعرض به حریم باستانی سرمسجد در شرایطی اتفاق میافتد که اداره میراث فرهنگی خوزستان سال گذشته از لزوم «مرمت اضطراری» این بنا خبر داده بود.
انتهای پیام