به گزارش اشکان نیوز ، در چند روز گذشته، اقداماتی در کنار یکی از زیباترین سردرهای تاریخی ایران در میدان مشق میافتد که هیچکس پاسخگو نیست. حفرچاه برای جمعکردن آبهای سطحی یکی از خطرناکترین اقدامات در مجاورت یک بنای تاریخی است با اینحال کارگران دومین چاه را هم در پنج متری سردر باغ ملی زدند و مسئولان همچنان ساکتند.
نه صدایی از مسئولان شهری و شورای شهر در میآید نه از مسئولان میراثفرهنگی تهران.
این در حالی است که شنیدهها حاکی از آن است، عمق چاهها ۱۱ متر بوده و چاه دوم با فاصله پنج متری از سر در باغ ملی زده شده است. میگویند که چاهها دارند کولگذاری میشوند اما کارشناسان بر این باورند که کولگذاری نمیتواند به صورت صد در صدی جلوی نفوذ نم را در بلند مدت بگیرد.
از سوی دیگر مهمترین بحث نشست زمین در میدان مشق است. آیا این چاهها به نشست زمین کمک نمیکنند؟
جالب اینجاست که در زمان مرمت و احیای مجموعه سردر باغ ملی هیچ تدبیری برای جمعآوری آبهای سطحی اندیشیده نشده و حالا اشتباه پشت اشتباه.
سردرباغ ملی یکی از یادگارهای ارزشمند تاریخ ایران است که شاهد بسیاری از اتفاقات تاریخی در ایران بوده از زمان قاجار بگیر تا امروز. طراح ساخت این سردر جعفرخان معمار کاشانی است. معماران دیگری هم او را یاری کردهاند. استاد اسماعیلی، هم سفتکاری را انجام داد، ستونها به دست کریم منیژه و کاشیهای آن نیز استاد خاکنگار مقدم ساخته است.
حال ما شاهد این هستیم که به جای بررسی دقیق و بدون آسیب زدن به سردرباغ ملی چاههایی زده میشود که بلای جان آن خواهد شد. چرا مسئولان از نشست این سردر تاریخی جلوگیری نمیکنند؟
انتهای پیام