به گزارش اشکان نیوز ، تخریب منازل و نحوه اجرای آن به بهانه رفع تصرف اراضی ملی یکی از حوادث دردناکی است که هر از چند گاهی در استان هرمزگان به ویژه در بندرعباس اتفاق میافتد که نه تنها شان و شخصیت خانوادهها را زیر سوال میبرد بلکه میتوان آن را نوعی تجاوز به حریم شخصی افراد دانست.
هرمزگان به دلیل برخورداری از بنادر مهم تجاری و صنایع مادر در سالهای اخیر به عنوان استان مهاجر پذیر شناخته شده و اقوام مختلف از اقصی نقاط کشور در این استان در کنار هم زندگی میکنند اما لایه پنهان زندگی ساکنان قطب تجاری از نظرها دور مانده است.
افزایش قیمت مسکن، فقر و مشکلات اقتصادی سبب شده تا برخی از خانوادهها برای یافتن سرپناهی برای زندگی در مضیقه قرار بگیرند و برای رهایی از سرما و گرمای طاقت فرسا به حاشیه شهر پناه ببرند.
علیرغم اینکه ساخت و ساز منازل غیر اصولی در محلات قدیمی و حاشیه شهر بندرعباس پس از افزایش مهاجران در سالهای اخیر روند صعودی به خود گرفته بود ولیکن مسئولان استانی و مدیران شهری راهکار مناسب و مدونی برای این کار ندارند، گویی در بندرعباس همه چیز آرام است.
تخریب غیر اصولی منزل
براساس قانون، قبل از تخریب منازل غیراصولی باید تدابیر و تمهیدات لازم از جمله هماهنگی با دادستان و دریافت حکم قضایی، نیروی انتظامی خواهر و برادر، کارشناسان بهزیستی، مددکاران اجتماعی و ماموران متخصص شهرداری در حوزه تخلفات صورت گیرد تا قانون به صورت صحیح اجرا شود.
متاسفانه روز گذشته فیلم کوتاهی از تخریب بی رحمانه یک منزل توسط ماموران شهرداری در فضای مجازی در حال انتشار بود و افکار عمومی را به شدت آزرده خاطر نمود.
مادر مهربان و تلاشگری که با تحمل رنجها و مشقتهای بیشمار نتوانسته بود بهصورت قانونی برای فرزندانش سرپناهی تهیه کند، به سختی توانسته بود در خیابان ثارالله بندرعباس خانه محقری را برای گذران زندگی خود و فرزندانش آماده کند اما گویی این بنا قرار نبود شاهد بازیها و رویاهای شیرین کودکان باشد چرا که با خشونت ماموران شهرداری و بدون حکم قضایی تخریب شد.
صحنه دردناکی که با ضجههای کودکی در هم آمیخته بود؛ جسم و روح هر انسانی را نه تنها آزرده کرد بلکه عواطف همگان را نابود میساخت و اشک اندوه را از چشمانشان سرازیر میکرد.
ضجههای کودک خردسال برای داشتن سرپناه!
کودکی که نمیتوانست شاهد تخریب سقف بالای سرشان باشد در میان گریه و رویاهای کودکانه خود دست و پا میزد بلکه دل ماموران شهرداری را به درد آورد و آنها را از تخریب منصرف کند.
با وجود اینکه صدای شیون و التماسهای این کودک در میان زمین و آسمان پیچیده شده بود اما گویی دل ماموران به این چیزها بدهکار نبود و این مادر برای اینکه از تخریب بیشتر جلوگیری کند در مقابل چشمان کودکش اقدام به خودسوزی نمود.
بدیهی است ساخت و ساز غیرمجاز و غیر اصولی به خودی خود برای ساکنان این منازل خطر آفرین است، و لیکن ماموران شهرداری در چنین مواردی در راستای اجرای صحیح قانون و تخریب اصولی ملزم به استفاده از ابزار مناسب هستند.
متاسفانه ماموران شهرداری بخشی از دیوارهای این خانه را با دست و بدون استفاده از ابزار خاصی تخریب میکنند.
شهردار باید پاسخگو باشد
فاطمه جراره عضو و رئیس سابق شورای شهر بندرعباس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه انتشار فیلم احساسات عمومی را جریحه دار کرده، اظهار کرد: این نوع تخریب با دست اصولی نبوده و امکان خطرات احتمالی برای کودکان، مادر و حتی پرسنل شهرداری وجود داشت.
عضو شورای شهر افزود: چگونه این افراد در زمان فریادهای ملتمسانه کودکان و بیان اینکه “فعلاً سرپناه ما را تخریب نکنید” توانستند بی تفاوت باشند.
جراره تصریح کرد: شهردار باید هزینه این سوء مدیریت خود را پرداخت کند، با دلجویی و پرداخت هزینه درمان نمیتوان جراحت روحی و روانی کودکی که شاهد این صحنهها بوده را جبران کرد.
سو مدیریت شهردار بندرعباس محرز است
وی با تاکید بر اینکه شهردار باید بهای سوء مدیریت خود را بپردازد، بیان کرد: تخلفات زیادی از شهرداری به دستگاه قضایی رسیده و شهردار حتی مجبور به جابهجایی عده زیادی از همکاران خود شده است و تمرکز لازم برای اداره شهر را بیش از پیش از دست داده است.
عضو شورای شهر بندرعباس گفت: شهرداری و سایر دستگاهها در خصوص رفع تصرف اراضی شهری و اطراف شهر باید اقدام کنند، اما این به معنای برخورد ناشایست و زننده با مردم آن هم در شرایط فعلی کشور که مردم و مسئولان همه درگیر شیوع ویروس کرونا هستند، نیست.
جراره با بیان اینکه شهرداری زمان مناسبی را برای رفع تصرف انتخاب نکرده، افزود: شهرداری و یا هر دستگاه دیگری در زمان اجرای احکام باید شان و حرمت افراد را حفظ کنند.
وی با تاکید بر اینکه باید مقدمات اجرایی به ویژه زمان مد نظر قرار میگرفت، بیان کرد: دادستان و دستگاه قضایی باید به این مسئله ورود و با متخلفان برخورد کنند و این را در نظر داشته باشند که علت اصلی این ماجرا سوء مدیریت است نه رفتار چند مامور.
عضو شورای شهر بندرعباس اظهار کرد: تعداد زیادی از پرسنل شهرداری به ویژه خدمات شهری افراد دلسوز و رنج کشیده هستند که مجبور به اجرای دستورات هستند، این موضوع نیز باید پیگیری و افراد متخلف شناسایی و مجازات شوند.
جراره با بیان اینکه رفع تصرف باید با حضور مامور مرد و زن و حکم قضایی صورت گیرد، افزود: برای این موضوعات باید شهرداری مجوز داشته باشد و البته بر اساس قانون پیش از ساخت مسکن نیز افراد باید مجوزات لازم را اخذ نمایند.
وی تصریح کرد: تجهیز و آموزش پرسنل شهرداری به عهده مسئول ارشد آنها یعنی شهردار است؛ شهردار باید مقدمات را فراهم میکرد و باید پاسخگوی این اتفاقات باشند.
با عذرخواهی و هزینه درمان جراحت روحی کودک جبران نمیشود
عضو شورای شهر بندرعباس گفت: با عذرخواهی و پرداخت هزینه درمان نمیتوان این گونه اقدامات را توجیه کرد، از این موضوع به راحتی نمیتوان گذشت و امیدوارم همکاران ما در شورای شهر که دفعات قبلی با بنده و آقای بواشه همراهی نکردند در این خصوص وارد عمل شوند و کوتاه نیایند.
وی افزود: من احساس میکنم کنترل مدیریت شهری از دست شهردار خارج شده، شهردار باید به صحن شورا بیاید و پاسخ دهد چرا این امر اتفاق افتاده است و امیدوارم همکاران نیز از این سوء مدیریت به راحتی نگذرند و زمینه طرح سوال و استیضاح شهردار آماده شود.
جراره با اشاره به اینکه تصرفات غیرقانونی در اراضی ملی شهر و حاشیه شهر کار پسندیدهای نیست، خاطرنشان کرد: خدماترسانی به این افرادی که به صورت غیر قانونی اقدام به ساخت منازل مسکونی در اراضی ملی میکنند، در صورت بروز حادثه و مواقع اضطراری مشکل است.
به گزارش تسنیم، با توجه به جریحهدار شدن افکار عمومی در پی روند غیراصولی تخریب این منزل و رفتار ناشیانه ماموران شهرداری، لازم است که شهردار بندرعباس ضمن عذرخواهی از مردم و این خانواده در پی رفتار غیر متعارف توسط واحد تخلفات شهری شهرداری، بر روند تخریب منازل نظارت بیشتری داشته باشد.
انتهای پیام