به گزارش اشکان نیوز ، فریدون همتی پس از افتتاح مرحله نخست طرح ملی انتقال آب از خلیج فارس و ابرپروژه آبشیرین کن یک میلیون مترمکعبی خلیج فارس، با اشاره به همت بلند بخش خصوصی، مدیران اجرایی و عوامل فنی طرح عظیم انتقال آب خلیج فارس، عنوان کرد: بهره برداری از این پروژه در شرایطی صورت گرفت که کشور با تحریمهای ظالمانه روبروست و می توان آن را نماد قدرت باور ایرانی در برابر تحریم های ظالمانه دشمنان برشمرد.
همتی، بهرهگیری از توان بیش از ۱۵۰ شرکت داخلی برای طراحی، مهندسی و ساخت این پروژه را اقدامی بزرگ در راستای افزایش خوداتکایی در عرصه تولید و اجرای پروژه های بزرگ عنوان کرد و افزود: این گام بزرگ مسیر اجرای خط انتقال آب از دریای عمان برای تأمین آب پایدار شرق کشور را هموار کرد.
وی اجرای این پروژه را یک ضرورت دانست و بیان داشت: با توجه به برداشت بی رویه از آبهای زیرزمینی طی سالهایی که کشور با خشکسالی روبرو بوده است و نیاز مبرم صنایع و بخش کشاورزی به منابع آبی، احداث آب شیرین کن ها برای کاهش ضرر و زیان ناشی از این برداشت بی رویه بهعنوان یک ضرورت در دستور کار دولت قرار گرفت.
استاندار هرمزگان با بیان اینکه عملیات اجرایی این طرح در پاییز ۹۶ آغاز شده و در پاییز ۹۹ به مرحله راه اندازی اولیه رسیده است، گفت: تأمین آب شرب هرمزگان و صنایع دو استان کرمان و یزد از جمله مزایای مهم این طرح است.
همتی تصریح کرد: با استفاده از ظرفیت موجود در آبشیرین کن اول بندرعباس و سهم آبی هرمزگان در فاز اول آبشیرین کن یک میلیون متر مکعبی خلیج فارس، آب شرب شهر بندرعباس و روستاهای بخش مرکزی، آب شرب مردم شهرستان بندرخمیر و بخشی از نیاز آبی صنایع، بخش کشاورزی و آب شرب روستاها در مسیر خط انتقال آب خلیج فارس در شهرستان حاجی آباد نیز تأمین خواهد شد که در پایداری منابع آبی استان اثر چشمگیری خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: با تأمین نیاز آبی صنایع بزرگ حوزه فلات مرکزی ایران که منابع آن ها در خدمت کشور قرار دارد، مردم سراسر کشور از ثمرات اجرای این پروژه بزرگ بهره مند شدند.
استاندار هرمزگان همچنین هماهنگی سه استان هرمزگان، کرمان و یزد در به ثمر نشستن این پروژه را یکی از عوامل مهم تحقق این پروژه و تأمین منابع آبی پایدار دانست و اضافه کرد: یکی از نگرانی های ما در هرمزگان به عنوان مجموعه دولتی استفاده بیش از حد از منابع آبی بهخصوص در دشت میناب بود که با افتتاح آب شیرین کن اول و فاز نخست آب شیرین کن خلیج فارس، برداشت از آب های سطحی و زیر زمینی دشت میناب به طور کامل قطع و منابع آبی این منطقه در اختیار احیای دشت میناب و بخش کشاورزی آن قرار گرفت.
همتی ضمن قدردانی ویژه از شرکت سازه سازان مالک و سرمایه گذار پروژه آب شیرین کن خلیج فارس و شرکت توسعه مهندسی آب آسیا سرمایه پذیر این پروژه، از حمایت های صندوق توسعه ملی و بانک صنعت و معدن به عنوان تامین کنندگان منابع مالی، شرکت مهندسی والا انرژی مشاور پروژه، شرکت پرهون طرح پیمانکار اجرایی و شرکت عامران افق پیمانکار نصب این پروژه قدردانی کرد.
انتهای پیام