تفهم اتهام تبلیغ علیه نظام به قاضی پورمریدی به دلیل توییت‌های افشاگرانه

سلمان پورمریدی، قاضی و رئیس شعبه ۸۳ حقوقی تهران، اعلام کرد که در پی توییت‌های روشنگرانه علیه فسادهای مالی و عملکرد برخی وابستگان به قدرت، برای ششمین بار به دادسرای انتظامی قضات احضار شده است.

وی از رئیس قوه قضاییه خواسته که از مقامات بپرسد چرا جای شاکی و متهم عوض شده است.

احضار قاضی افشاگر؛ تعارض مسئولیت و مصونیت

سلمان پورمریدی، رئیس شعبه ۸۳ حقوقی تهران و یکی از قضات شناخته‌شده در پرونده‌های مفاسد اقتصادی، اعلام کرد که به‌دلیل انتشار توییت‌های روشنگرانه درباره فساد مالی وابستگان به قدرت، برای ششمین بار به دادسرای انتظامی قضات احضار شده است. او در بیانیه‌ای خطاب به حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه، ضمن اعتراض به روند این پرونده‌ها، پرسیده است چرا جای شاکی و متهم عوض شده است.

پورمریدی همچنین خاطرنشان کرد که در گذشته و در سال ۱۳۹۹، تحت فشارهای سیاسی از سوی برخی مقامات قرار گرفته بود. وی به‌ویژه اشاره کرد که در پرونده مربوط به چای آلوده، فشارهایی از سوی صدیقی، به وی وارد شد؛ اما وی بدون تسلیم شدن در برابر این فشارها، حکم دادگاه را به‌صورت مستقل و در راستای عدالت صادر کرد. پورمریدی همچنین تأکید کرد که حفاظت قوه قضاییه در جریان جزئیات فساد برخی افراد دارای مصونیت آهنین قرار دارد. او در این‌باره با طعنه افزود: “چرا این افراد مصونیت آهنین دارند؟”

به هر حال احضار یک قاضی ارشد به‌دلیل انتشار توییت‌هایی که به افشای فسادهای مالی مرتبط با برخی مسئولان اختصاص داشته، نگرانی‌هایی را پیرامون آزادی بیان در قوه قضاییه و مسئولیت‌پذیری قضات ایجاد کرده است. بر اساس ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی، تبلیغ علیه نظام به هرگونه فعالیتی اطلاق می‌شود که افکار عمومی را علیه نظام جمهوری اسلامی ایران تحریک کند. در عین حال، قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آزادی بیان و انتقاد از عملکرد مقامات را در چارچوب قانون تضمین کرده است.

این ماجرا همچنین سوالاتی درباره مرز میان استقلال قضایی و فشارهای خارج از دستگاه قضا مطرح کرده است. اقداماتی از این دست ممکن است به‌عنوان تهدیدی برای استقلال قضات تعبیر شود، و در صورت تداوم، می‌تواند بر اعتماد عمومی به نهاد قضایی تأثیر بگذارد. از سوی دیگر، این روند نشان می‌دهد که برخی مقامات دارای نوعی مصونیت در برابر نظارت و پاسخ‌گویی هستند، مسئله‌ای که در سخنان پورمریدی نیز مطرح شد و توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا