نگاهی به صورتهای مالی شرکت ملی صنایع مس ایران نشان میدهد که این شرکت درحالی با رشد ۱۹ درصدی بدهیها و رسیدن به بیش از ۵۴ میلیارد تومان روبروست، حال با افت فروش محصولات داخلی و صادراتی در پنج ماهه ابتدایی سال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نیز مواجه شده است. به گونهای که از ابتدای سال جاری تا پایان مردادماه، میزان فروش محصولات تولیدی شرکت ملی مس در داخل کشور، ۴۰۵ هزار و ۲۵۵ تن بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افت ۸۰ هزار و ۴۷۱ تنی دارد. از سوی دیگر، میزان صادرات محصولات این شرکت نیز در این مدت با افت ۱۷۳ تن نسبت به پنج ماهه نخست سال قبل به رقم ۲۰ هزار و ۲۲ تن کاهش یافته است.
روند کاهشی فروش در داخل و خارج از کشور مختص به سال جاری نیست و بررسی آمار سال قبل نیز از بازدهی منفی در این بخش خبر میدهد. به بیان دیگر، در دوازده ماه سال ۱۴۰۲، رقم فروش داخلی شرکت ملی مس در مقایسه با سال ۱۴۰۱، کاهش ۶۶ درصدی داشته است. از سوی دیگر، در بخش صادراتی نیز شرکت ملی مس با افت صادرات مواجه بوده است. به گونهای که میزان صادرات محصولات این شرکت در سال گذشته با افت حدود ۴۵ درصدی در مقایسه به سال ۱۴۰۱ روبرو بوده است که نشان از عدم توجه مدیرانش برای رشد تولید و صادرات در این کارخانه دارد.
پاداش ۷۵۰ میلیون تومانی برای هیئت مدیره!
طبق صورت مالی، در مجمع پاداش چند صدمیلیونی برای هیات مدیره این شرکت تصویب شده است. همچنین بررسی خروجی تصمیمان مجمععمومی عادی سالیانه صاحبان سهام برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۲ شرکت ملی صنایع مس ایران نشان میدهد، حق حضور اعضای غیرموظف با حداقل یک جلسه در ماه و به ازای حداکثر ۲ جلسه در ماه، معادل ۸ میلیون تومان مصوب شده است. این در حالی است که هیئت مدیره فملی نیز در مجمع سالانه، مبلغ ۷۵۰ میلیون تومان را به عنوان پاداش خود تصویب کردند، هرچند این رقم نسبت به سال قبل، بدون تغییر است.
هیئت مدیرهای که شامل حسین مدرس خیابانی به عنوان نایب رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، سید شمسالدین بربرودی به عنوان رئیس هیئت مدیره، حمید قاطع قوشچی و شهریار متوکل نیز با عنوان دیگر اعضای هیئت مدیره فعالیت دارند.
وامهایی که بازنگشته است؛ مدیرعامل شرکت ملی مس اطلاع دارد؟
نگاهی به آمار منتشر شده توسط بانک مرکزی نشان میدهد شرکت ملی صنایع مس ایران به عنوان ذینفع واحد تا پایان خردادماه امسال، ۱۱ فقره تسهیلات از بانک ملت دریافت کرده است. این وامها در اتفاقی قابلتأمل، به نام مشتریان حقیقی (همچون زهرا محمودی میمند، مجید رضایی دهقان، احمد محمودی میمند، حسین زیدآبادی نژاد، مجید اسدی کرم، حسین رضایی مدوار، علی محمودزاده) است و مشخص نیست تحت کدام قاعده و قانون، شرکت ملی مس ذینفع تسهیلات دریافتی آنهاست؟
هرچند ارقام این وامها نجومی نیست، اما باوجود عدم بازپرداخت این ۱۱ فقره تسهیلات به بانک ملت، بازهم این بانک تا پایان فصل بهار، ۲ هزار و ۴۶۷ فقره وام به اشخاصی پرداخت کرده است که ذینفع واحد همه آنها، شرکت ملی صنایع مس ایران است. اسامی ای که نیازمند شفافسازی از سوی مدیرعامل شرکت صنایع ملی مس است تا مشخص شود که ارتباطشان با این شرکت چیست و بانک ملت با چه عنوانی بانکی، به پرداخت تسهیلات چندمیلیاردی به آنها راضی شده است؟
از سوی دیگر، ناگفته نماند که چندی قبل، حسین مرعشی از چهرههای شناخته شده سیاسی که سابقه استانداری کرمان و نمایندگی مجلس را در کارنامه خود دارد، در ویدئویی جنجالی گفته بود: تعجب میکنم که برادرخانم یک نماینده مجلس، فقط ۹۰۰ میلیارد تومان از شرکت ملی مس برده است!
انتهای پیام