کمیته تخصصی یا شرکت سهامی؟!

وقتی به فهرست منتشره کمیته انتخاب وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نگاه می‌کنیم، از یک سو متعجب می‌شویم و  هم می‌گوییم موضوع دور از انتظاری نیست.

مجموعه‌ای از مدیران سابق در کنار هم چیده شده‌اند که غالباً بخاطر مناسبات سیاسی و بدون سابقه سازمانی یا رشته تحصیلی مرتبط، مدتی را مقیم و مستاجر این سازمان یا وزارتخانه بوده‌اند و جایگاه منصبی وزارت یا سازمان مرتبط آنها را به پذیرش این جایگاه کشانده است، اما حالا پس از این سکونت موقت خود را صاحب و مدعی حوزه‌های متنوع و متکثر وزارت میراث، گردشگری و صنایع دستی می‌دانند و برآنند تا برای آن وزیر و مدیر پیشنهاد دهند.

چون افراد حاضر در این فهرست از ستاد رییس جمهور منتخب، به این کمیته منتقل شدند باید برای حضورشان در کمیته بهانه‌ای تراشیده شود، و چه بهتر از لقب «نخبه»؟! اما آیا واقعاً این افراد نخبگان رشته‌های مرتبط با میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی هستند؟

از این حوزه فراخ وزارت میراث …. آیا متخصصانی با رشته‌های اصلی و مرتبط این حوزه کسی پیدا نمی‌شد؟ آیا برای دولتی که مدعی کارشناسی و تخصص گرایی است آیا این افراد واقعا کارشناسان این حوزه و متخصص‌ترین‌ها هستند؟

آیا در جمع جوانان دانش آموخته و تحصیلکرده مرتبط با رشته‌های تخصصی مشهور مرتبط و یا رشته‌های زیربنایی کسی نبود در این ترکیب جای گیرد؟ آیا این ترکیب معنای جوان‌گرایی مورد نظر رییس جمهور منتخب را محقق می‌کند؟

این تاسف بار است که از خیل عظیم بانوان متخصص فعال در هر سه حوزه تحت پوشش وزارتخانه نامی در این کمیته نیست!!

مشهور است که این وزارتخانه (و همچنین سازمان پیشین) حیاط خلوت و جایی برای سیاسیون بی‌منصب مانده است و حالا ترکیبی که بیشتر سیاسی و اکثریت آن غیرمرتبط می‌نماید و عملکرد ادوار مدیریتی آنها مقبول کارشناسان نبوده و همواره با نقد روبرو مواجه بودند به تصمیم گیران این حوزه تبدیل شدند.

آنچه بیشتر بنظر می‌آید و باعث افسوس است اینکه هنوز تخصص‌های سه گانه در این وزارتخانه گویا رسمیت ندارند. یک استاد زبان فرانسه و نشانه‌شناس که تنها مدتی در حوزه صنایع دستی میهمان این سازمان بوده است، دبیر کمیته می‌شود و از حوزه‌های مشهور باستانشناسی، مرمت، مردم‌شناسی، موزه‌داری، فعالان صنایع دستی، گردشگری، و… هیچ نشانی در این ترکیب نیست.

باید پرسید حضور رییس سازمانی با همه معاونان سابقش چه سوگیری را نشان می‌دهد؟

اگر ترکیب کمیته‌های دیگر باعث استقبال متخصصان آن حوزه و ارتباط آنها با کمیته شده است اما ترکیب کمیته میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به سمت عدم ارتباط فراگیر و بسته شدن کمیته به توافقات سهمیه‌ای درون کمیته می‌رود …

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل