پدیداری معدن شن و ماسه، چشم اَنداز(حریم مَنظَری) میراث جهانی پاسارگاد را شکست تا بار دیگر بینندۀ دست درازی ها به حریم های ممنوعۀ یادگار اَرزشمند و یگانۀ هخامنشیان باشیم.
پدیداری معدن شن و ماسه، حریم درجه سه (حریم مَنظَری) میراث جهانی پاسارگاد را شکست و قانون های میراث فرهنگی را زیرپا گذاشت تا بار دیگر بینندۀ خَدشه دار شدن حریم های ممنوعه و چشم اَنداز یادگار بی همتا و بی مانند هخامنشیان باشیم. میراث گرانبهایی که جهانیان به آن اِفتخار کرده و همواره به ستایش این گنجینۀ پر ارزش فرهنگی – تاریخی پرداخته اَند. اما در ایران، این گنجینۀ بسیار ارزشمند فرهنگی – تاریخی و هنری را اَرج و احترامی نیست و گاهی هم با دست درازی های گوناگون در پِیِ حذف و ویرانی آن گام برمی داریم! میراث جهانی پاسارگاد، بی گمان دُردانه و گل سَرسبد یادمان های تاریخی- فرهنگی کشور و نُماد هویت ملی و شناسنامۀ بالَنده و غرورآمیز ایرانیان به شمار می آید. با این همه، دست درازی های گاه و بیگاه، لرزه بر پیکرۀ بی دفاعش می اَندازد.
اما معدن شن و ماسه حاتمی با دوُرزدن قانون های میراث فرهنگی و به اصطلاح زرنگی خود به جای درخواست آگاهی (اِستعلام) از شهزستان پاسارگاد و پایگاه میراث جهانی پاسارگاد در گامی شگفت اَنگیز از میراث فرهنگی شهرستان خُرم بید پروانۀ (مجوز) کار گرفته و در بخش قادرآباد و در کنار محوطۀ ملی نامدار به «تَنگِ گَنجَک» که اتفاقا تابلوی معرفی و هُشدار میراث فرهنگی در آن جا نصب شده، آغاز به کار کرده است و چشم اَنداز(حریم مَنظری) میراث جهانی پاسارگاد را شکسته و خَدشه دار کرده است. بدتر از آن، به محوطۀ ملی و اَرزشمند «تَنگِ گَنجَک» تجاوز کرده و عَرصه و حریم آن را نشانه رفته است و روشن نیست که چگونه مسولان شهرستان خرم بید به مالک معدن پروانۀ کار داده اَند. زیرا این کار تخلفی آشکار است و بر روی تابلوی میراث فرهنگی و معرفی محوطۀ «تَنگ گَنجک» نیز به آن اشاره شده است. همچنین مالک معدن برای دریافت پروانه و درخواست آگاهی (استعلام) باید از طریق شهرستان پاسارگاد اقدام می کرده است…
انتهای پیام